середа, 3 вересня 2014 р.

Що таке екотуризм?

еко-туризм
Останнім часом особливої популярності у всьому світі набуває еко-туризм. А усе тому, що інтерес до охорони довкілля став займати уми не лише екологів, але і звичайнісіньких людей.
Такий вид туризму прищеплює правильне відношення до природи, служить екологічній освіті, бере до уваги інтереси місцевого населення і сприяє збереженню живої природи. Іншими словами, туризм стає екологічним у той момент, коли, ступаючи на туристичну стежку, мандрівник починає усвідомлювати усю відповідальність перед природою. Тільки до подорожей готуйтеся заздалегідь - бензин знову дорожчає.

При еко-туризмі відпочивальники застосовують тільки екологічно чистий транспорт, організовують привали в спеціальних місцях, збирають дари природи в дозволених зонах. Туристичні центри, у свою чергу, будуються з екологічно чистих матеріалів.


Екотуризм привабливий для тих, хто віддає перевагу активному відпочинку. Туристичні маршрути здебільшого проходять через незаймані цивілізацією куточки. Любителі природи мають можливість познайомитися із заповідними зонами, послухати звуки природи, підіймаютися на скелі, гейзери, можуть постежити за рідкісними  представниками флори і фауни. У ряді країн такого роду туризму приділяється державна увага. Так відбувається в Кенії, Танзанії, Коста-Ріці і деяких інших державах Східної Африки і Латинської Америки. Для таких країн екологічний туризм навіть став головним джерелом поповнення бюджету.

екологічний туризм
В Україні, на жаль, екотуризм розвинений слабо, хоча природа України створює великі можливості для розвитку еко-туризму в національних парках і заповідниках країни. Це і унікальність українських ландшафтів, ще не пошкоджених  сільськогосподарським виробництвом,  достаток флори і фауни. На території України теж є на що подивитися: озера, гори Карпат і степи заповіднику Асканія-Нова.

Якщо ви вирішили влаштувати собі не традиційну відпустку біля моря, а еко-подорож, пропонуємо детальнішу інформацію про декілька поширених маршрутів.

Екологічний туризм в джунглях
Відпустка в тропічному лісі дозволяє туристові залучитися до відокремлених прекрасних куточків землі - наприклад, побачити джунглі Амазонії, Мадагаскару або Конго. Збереження джунглів на тисячоліття - справжнє благодіяння, адже ці ліси - місце існування рідкісних видів рослин і тварин. Екотуристи можуть насолоджуватися красотами і при цьому вивчати різноманітні види флори і фауни навкруги.

Еко-туризм в Кенії
Кенія - країна неймовірної краси. Пройдіть пішки до берега озера і ви побачите фантастичних фламінго, яких тут множина. Чудові прогулянки, неймовірні небеса і неможливо красиві заходи роблять Кенію дійсно чарівним напрямом для екотуризму.
Регіони Африки особливо цікаві для вивчення довкілля. Серед часто відвідуваних місць для екотуризма в Кенії можна відмітити лісовий заповідник Какамега в західній Кенії, один з тропічних лісів, що залишилися в східній Африці, окрім Арабуко Сококе на узбережжі. Ці регіони пропонують туристам приголомшливу біорізноманітність, безліч цікавих занять, наприклад, спостереження за птахами, прослуховування звуків природи, милування орхідеями, метеликами, а також полювання, риболовлю, водні види спорту і спілкування з місцевими жителями.

Еко-туризм в Коста-Ріці
Коста-Ріка має величезну різноманітність тропічної флори і фауни, і вже давно являється меккою для еко-туризма. Знаменитий національний парк Корковадо - один з найважливіших парків у світі.
Національний заповідник Асієнда Бару знаходиться на південному тихоокеанському узбережжі Коста-Ріки. Цей прекрасний регіон оточений горами, які піднімаються від тихоокеанського узбережжя. Сади орхідей і метеликів тягнуться на сім кілометрів від невинного узбережжя.

Немає коментарів:

Дописати коментар