пʼятниця, 29 серпня 2014 р.

Топ-5 найграндіозніших фестивалів Болгарії

Новорічний музичний фестиваль в Софії



Новорічний музичний фестиваль
Новорічний музичний фестиваль в Софії триває увесь грудень. На території Національного палацу культури виступають музиканти різних напрямів - від хорової музики до року. Проходять оперні і балетні спектаклі. Завершується фестиваль святковим новорічним концертом, де виступають самі-самі.

Родзинка фестивалю - знаменита опера Джорджа Гершвіна "Порги і Бесс" у виконанні талановитих болгарських сурмачів.

Фестиваль "Сурва"

Проводиться в місті Пернік - "Хелловін по-болгарски", масштабний і видовищний. Проходить в останні вихідні січня. Щороку сюди з'їжджається більше 5000 учасників в самих різних костюмах і страхітливих масках. Гості свята влаштовують театралізований хід по вулицях міста - відлякують злих духів і притягають туристів з усіх куточків планети.




фестиваль троянд
Фестиваль троянд

Фестиваль троянд у Болгарії - це найвідоміший фестиваль Болгарії. Проходить у кінці травня в містах Карлово і Казанлик (по черзі: в парні роки - в одному місті, в непарні - в іншому). Свою історію свято веде з 1903 року, і не випадково - троянда у Болгарії в особливій шані. Тут вирощують особливу олійну троянду, і масло, яке з неї отримують, відоме далеко за межами країни.

Починається фестиваль в полі - відбувається збір пелюсток троянди, з яких плетуть вінки. Культурна програма проводиться в центрі міста. Проходять виступи фольклорних ансамблів, ремісники тчуть килими і виготовляють глеки прямо просто неба, художники малюють портрети.

Хіт програми - "парад Рози" і вибір Королеви Рози. Наряджені в костюми старогрецьких, фракійських і римських часів, гості свята з піснями і танцями проходять по головній вулиці міста і несуть на троні торішню Королеву Рози, яка обсипає усіх пелюстками троянд. Закінчується фестиваль народним болгарським танцем хоро, в якому беруть участь усі присутні.

Рок-фестиваль "Kavarna Rock"

З 2006 року на початку літа в Каварні щорічно проходить відомий серед прихильників рок-музики фестиваль "Kavarna Rock". Тут вже встигли виступити Scorpions, Deep Purple, Арія, Аліса і інші культові рок-групи.

джазовий фестиваль
Міжнародний джазовий фестиваль

Міжнародний джазовий фестиваль по традиції проходить з 8 по 13 серпня в місті Банско, щорічно об'єднує безліч шанувальників джазу. Ігор Бутман, Скотт Гамільтон, Філіп Катрін, Фреді Коул - якщо ці імена Вам близькі і знайомі, не пропустіть цей захід. Вечірні концерти проходять на відкритій сцені площі Ніколи Вапцарова, в самому центрі Банско, а вдень джаз радує гостей курортних комплексів і ресторанів.

Це, звичайно, далеко не усі фестивалі Болгарії. Культура Болгарії цікава і різноманітна, а майже кожне містечко має свої унікальні свята і традиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар