середу, 7 лютого 2024 р.

"Дорога любові" в Греції: де вона, як знайти

 Неповторної краси маршрут, розташований в двох годинах їзди від Афін, здатний кардинально міняти свій "образ" і зачаровувати кожні усі чотири пори року.

Дорога любові в Греції

Дорога любові розташована на західній стороні Вітіни, в так званому Старому селі з історичними церквами Святих Апостолів (1831 року з прекрасним різьбленим іконостасом) і Успіння Богородиці (1847 року).

По суті цей дивовижний маршрут пролягає між кленами і платанами. А свою назву дорога ("Δρόμος της Αγάπης") дістала тому, що у минулому була "дуже дорога серцю" як місцевих жителів, так і гостей з сусідніх сіл. Тут пари призначали один одному побачення.

Дорога любові в Греції
У цьому районі також знаходиться знаменитий лісопарк Дасаки-Вітінас (Δασάκι της Βυτίνας), який займає площу 40 акрів і підходить для прогулянок.

Лісопарк був створений німцями і сьогодні використовується, як зона відпочинку. Тут ростуть 3780 видів сосни, ялиця, каштани і т. д. Вітіна - один із старих і найвідоміших зимових курортів Пелопонесу, що збирає велику кількість відвідувачів у будь-яку пору року. І розташований в мальовничому місці гірської долини Північний Майналос, на висоті 1033 м.



Немає коментарів:

Дописати коментар