суботу, 17 лютого 2024 р.

7 ідей подорожей по найкрасивіших дорогах Іспанії

 

Підбірка кращих автомобільних маршрутів по Піренейському півострову - від трас по узбережжю Коста-Брава і маршрутів по слідах Дон Кіхота до затишних куточків Каталонії і безлюдних доріг провінції Теруель. Ми розповімо Вам, куди поїхати, щоб побачити найкрасивіші місця Іспанії, від яких в захваті навіть місцеві жителі.

найкрасивіші дороги Іспанії

Маршрут Дон Кіхота

Довжина усіх маршрутів на основі подорожей найвідомішого "жителя" Кастилії-ла-Манчі, Дон Кіхота Ламанческого, складає в цілому близько 2500 км. Один з таких маршрутів починається в чарівному Кампо-де-Кріптана з його десятьма вітряними млинами, які добре збереглися.

Маршрут Дон Кіхота

Завершується дорога в потопаючому у виноградниках Томельосо, який немов застряг назавжди в XVI столітті. У декількох кілометрах від Томельосо знаходиться середньовічне містечко Ла-Солана, на шляху до якого Дон Кіхот зустрів комедіантів.

Маршрут по Альпухарра-Гранадіне

Альпухарра - один з найкрасивіших районів Іспанії, розташований між Альмерією та Гранадою. Переконливі середньовічні фортеці, затишні села на схилах гір і мальовниче середземноморське узбережжя нікого не залишать байдужим.

Маршрут по Альпухарра-Гранадіне

Досліджуючи прекрасну природу цієї частини Іспанії, не пропустіть приголомшливе село Пампанейру, долину річки Покуейра і місто Ланхарон з його цілющими джерелами і спа-готелями. "Побічних" маршрутів, що стоять, в цьому регіоні множина: приміром, варто зробити невеликий крюк, щоб подивитися чарівні місця в околицях Пампанейри або Ухіхара. І не забувайте, що до найцікавіших місць ведуть не магістралі, а невеликі другорядні дороги.

Маршрут "Охота за чорними трюфелями"

Мальовничі простори національного парку Ельс-Портс і місто Маестрасго в провінції Теруель - одні з найменш досліджених туристами областей Іспанії. І абсолютно незаслужено! У місцевих химерних селах час немов завмер. Тут цікаво просто їздити від містечка до містечка, досліджувати замки і храми, милуватися мальовничими пейзажами і пробувати незвичайні блюда місцевої кухні.

 

Маршрут Охота за чорними трюфелями

Подорожуючи на машині ви зможете спробувати знамениті чорні трюфелі Морел’ї і випробувати свої сили, піднявшись на оглядовий майданчик в селі Кул’я, з якого відкривається захоплюючий вид на Середземне море. Ідеальний план для короткої поїздки на вихідні.

Маршрут уздовж річки Карес

Національний парк Пікос-де-Еуропа - вражаючий куточок дикої природи на півночі Іспанії і прекрасне місце для піших туристичних походів.

Маршрут уздовж річки Карес

Найпопулярніший маршрут зв'язує Понсебос в Астурії з каїном в провінції Кастілія - Леон і пролягає уздовж річки Карес через однойменну ущелину, але ми пропонуємо вам зробити крюк в 100 км і перетворити пішу прогулянку на захоплюючу автомобільну туристичну подорож. Заразом можна буде випити сидру в Ов’єдо, відвідати знамениту печеру в Ковадонзі, де похований перший король Астурії, або зупинитися на нічліг в Посада-де-Вадельон, щоб помилуватися мальовничими гірськими пейзажами.

Винно-гастрономічний маршрут по Пріорату

Каталонський регіон Пріорат з його численними виноградниками і виноробнями щорічно притягає сотні тисяч досвідчених етнотуристів.

Винно-гастрономічний маршрут по Пріорату

Пріорат - це ідеальне місце для автомобільної мандрівки, під час якої можна помилуватися мальовничими ландшафтами, прогулятися по виноградниках, дубових гаях, оливкових і мигдалевих садах, досліджувати руїни монастирів, насолодитися вишуканими винами і прекрасною місцевою кухнею.

Маршрут по долині Херте

Естремадура - чудова, і немає кращого способу її упізнати, ніж поїздка на автомобілі. Найкрасивіша пора в цих краях - період цвітіння вишневих садів, але і у будь-який інший час Естремадура вражаюче красива.

Маршрут по долині Херте

Побувайте в Касересі, не полінуйтеся підійнятися на древні скелі, з яких відкриваються приголомшливі панорами, скупайтеся в природних ваннах з трохи лякаючою назвою "Западини в глотці, що ведуть в пекло", прогуляйтеся по мальовничих околицях Наваконсехо - вам буде чим зайнятися на цьому захоплюючому дух маршруті.

Маршрут по Альмерії

Ця провінція Андалусії на півдні Іспанії запропонує вам безліч мальовничих місць і захоплюючих моментів, які зроблять поїздку незабутньою. Пустеля Табернас, природний парк Кабо-де-Гата, городище мідного століття Лос-Міл’ярес - ось лише початок довгого списку дивовижних куточків Альмерії.

Маршрут по Альмерії

 Приємним бонусом до подорожі стане розслаблений темп руху Середземноморської автомагістралі Autopista AP-7.

Немає коментарів:

Дописати коментар