субота, 1 лютого 2014 р.

У місті Сочі темні ночі: чому Олімпіада може виявитися останнім масштабним заходом в кацапії

Коли президент Кацапстану Володимир путін виступив в ролі основного лобіста сочинської Олімпіади, майбутнє спортивне свято бачилося йому і іншим представникам кацапського керівництва як демонстрація нового обличчя сучасної країни, що не просто приймає ігри, але що ще і демонструє зміни, що сталися за декілька десятиліть після Олімпіади в московії.

Але насправді вийшло усе абсолютно інакше. За декілька тижнів до Олімпіади кацапському президентові доводиться спростовувати розмови про тотальну корупцію під час будівництва спортивних об'єктів, хоча про той кошмар, який відбувався на тлі підготовки до ігор, писала передусім сама кацапська преса, і боротьба з корупціонерами, що стала ще і фоном для звичних кримінально-кланових розбирань, була покликана представити путіна непохитним переможцем нескінченних мафіозі. Але справа, звичайно ж, не лише в корупції. Річ у тому, що сам образ кацапії зовсім не відповідає милостивому уявленню про країну, якою можна гордитися. І не бачити цього може тільки та частина росіян, яка живе у своїй країні, як в підводному човні.

Сочі - явно не краще місце для демонстрації кацапських успіхів хоч би вже тому, що обраний для зимової Олімпіади літній курорт з його відомим радянській людині задушливо-вологим кліматом знаходиться на Кавказі. До кордону з Грузією, яка в самій кацапії вважається кордоном з незалежною Абхазією, всього декілька десятків кілометрів. І це - перше ж нагадування про нестабільність, грузинсько-російську війну і рішення московії в односторонньому порядку визнати незалежність бунтівних грузинських автономій, що стали після цього фактичними протекторатами кремля. А далі - вже сам російський північний Кавказ, що залишається одним з самих неблагополучних регіонів сучасного світу. І невипадково в Сполучених Штатах кацапію звинувачують в небажанні співпрацювати в забезпеченні безпеки гостей сочинської Олімпіади. Тому що московія, що замовчує кавказькі погрози, ставить під питання вже не лише безпеку власних громадян, але і численних гостей свята.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар