субота, 1 лютого 2014 р.

У домініканській провінції Ла-Романа відкрився новий готель класу люкс тільки для дорослих.

Готель Bahia Principe Bouganville працює по системі "Усе включено" і пропонує постояльцям 244 номери.

Готель в колоніальному стилі знаходиться на березі живописної бухти в оточенні кокосових пальм. До послуг гостей декілька басейнів, фітнес-зал, тенісний корт, спа-салон і простір для проведення ділових і святкових заходів. У Bahia Principe Bouganville працюють чотири ресторани і п'ять барів, повідомляє Міністерство туризму Домінікани. Крім того, у готелю є власне поле для гольфу.

Великобританія відмічає ювілей Шекспіра.

У році, що настав, Великобританія широко відмічає 450-річчя з дня народження Уільяма Шекспіра. На батьківщині письменника - в місті Стратфорд-на-Ейвоні (Stratford - upon - Avon), розташованому в центральній частині Англії, в двох годинах їзди на потягу від Лондона - усе готово до ювілею.

У Стратфорд-на-Эйвоне можна відвідати будинок, в якому народився Шекспір, сімейний заміський котедж його дружини Енн Хатауэй, ферму, що належала матері поета Мері Арден, будинок його друга Томаса Неша (Nash's House) і будинок Нью-Плейс (New Place), який Шекспір купив в 1597 році, а також будинок його дочки Сюзани - Холл-Крофт (Hall Croft). У кожному з них проводять екскурсії. Вартість екскурсій по усіх п'яти будинках складе 14,95 фунта стерлінгів (18 євро) для дорослого і 9 фунтів стерлінгів (близько 11 євро) для дитини. Квитки можна придбати на сайті управління по туризму Великобританії або добродійної організації Shakespeare Birthplace Trust, що управляє цими пам'ятками.

Крім того, в рідному місті Шекспіра можна подивитися спектаклі по його п'єсах, які проходять в театрах Royal Shakespeare Theatre і Swan Theatre. Перший вміщує більше тисячі глядачів, тут можна піднятися на 26-метрову вежу і побачити увесь шекспірівський Стратфорд, включаючи будинок поета, його школу і місце, де він похований. Театр Swan - затишніший: він вміщує всього 450 глядачів. Сцени в обох театрах розташовані таким чином, що глядачі знаходяться максимально близько до акторів і можуть чути кожне слово.

Недалеко від театрів, на березі островів Греції, знаходиться церква Святої Трійці (Holy Trinity Church), де Уильям Шекспір був хрещений, а згодом упокоївся. Також туристи можуть приєднатися до пішої екскурсії по Стратфорду, яка починається від садів Бэнкрофт (Bancroft Gardens) в 11:00 (понеділок - середовище) або в 14:00 (четвер - субота) і триває близько двох годин. Бронювати місце не обов'язково.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар