вівторок, 14 липня 2015 р.

Астро-туризм в Греції і Європі

Грецький науковий центр і музей технології ΝΟΗΣΙΣ бере участь в програмі Євросоюзу Sky Route по створенню мережі європейських районів, що представляють астрономічний інтерес і пропонують якісний туристичний продукт, пов'язаний з науковими знаннями. Програма дає можливість подальшого розвитку туризму за допомогою нової інноваційної діяльності. Фінансування поступає від органу Євросоюзу - Генерального директората по підприємництву і промисловості, і в програмі беруть участь відповідні  організації з  Польщі, Греції, Болгарії, Італії і Іспанії.

Зокрема, пропозиція ΝΟΗΣΙΣ про створення маршруту, який починається з салоникского району Ферми і закінчується в поселенні Таксиархис, Халкидики, було тепле прийнято партнерами.
Мета цієї пропозиції полягає у використанні районів, що знаходяться у безпосередній близькості від Салонік, де відвідувач зможе спостерігати зоряне небо і взяти участь в туристичних екскурсіях по місцях особливої природної краси. Оскільки в Греції існують великі можливості для проведення подібних заходів, подібна пропозиція з можливими коригуваннями в міру необхідності може стати хорошою практикою для інших регіонів з аналогічними характеристиками.

Проект знаходиться у стадії доопрацювання, і йому було присвячено підсумкове засідання партнерів, організоване у Брюсселі в середині червня. У цьому ж контексті  пройшла міжнародна конференція "The Astro - Tourism in Europe : An increasing Business", де усі партнери представили свої напрацювання і пропозиції.

ΝΟΗΣΙΣ з його участю в цьому проекті, як очікується, зміцнить відмінні стосунки, що вже склалися, з органами туристичного ринку і внесе свій вклад в туристичний продукт Греції.

Немає коментарів:

Дописати коментар